046 288 69 90

Kontakt

[email protected]

Öppetider

Vardagar 10.00-16.00

Tankesätt, ditt sätt att tänka hjälper dig att nå ditt mål privat och på jobbet. Du kan med hjälp av dina tankar motiverar dig till att kämpa vidare trots motgångar genom att tänka “En sak i taget ” eller “Något är bättre än inget” Ställ inte för höga krav på dig själv och försök att anpassa dig när omständigheter förändras. Sätter du ribban för högt blir det svårare att leva upp till. Det kan vara en enkel sak som att bestämma sig för att gå till gymmet en timme och träna varje dag.

Det går fint så länge du känner dig motiverad men den dagen du känner dig trött och omotiverad och inte orkar så riskerar du bli besviken på dig själv för att du misslyckats och kanske inte går nästa dag heller. Sätter du istället lägre krav på dig själv så går det lättare att undvika att känna sig misslyckad. Det blir även lättare att finna en behaglig balans.

Effektivitet : Känner du dig trött, omotiverad eller att du inte riktigt har tid men vill träna eller lära dig något nytt är en kortare stund på 5-15 minuter någon dag i veckan bättre än att inte göra det alls. Något är bättre än inget.

Mindfulness hjälper dig att bättre hantera stress och oro. Med mindfulness befinner du dig i nuet och uppnår ett tillstånd där du inte låter dig påverkas av dina egna tankar. När du landar i nuet hindras du från att tänka framåt som på sin planerade arbetsvecka, städningen i hemmet eller något prov man ska klara. Mindfulness kan exempelvis uppnås med hjälp av Meditation, Yoga och Qigong.

Meditation är en form av mental träning som utförs med hjälp av avslappningsövningar under stilla koncentration. Med hjälp av meditation kan du uppnå mindfulness. Meditation utförs i sittande ställningar men utförs ofta i lotusställning där man sitter med rak rygg, benen i kors, en hand på varje knä.

Du kan också  själv landa i nuet genom att tänka på tre saker: Vad du ser, hör och känner.Exempelvis kan du när du promenerar fokusera på hur träden ser ut, hur du känner dig och lyssna på ljud i din omgivning.Observera att “nuet” inte behöver vara ett vackert eller underbart tillstånd, utan bara ett tillstånd i nuet.

Medkänsla är en djup känslomässig respons som uppkommer när vi uppfattar någons lidande och känner en önskan att hjälpa. En grundläggande mänsklig egenskap som spelar en viktig roll i att knyta an till andra och skapa samhällen formade av omtanke och stöd. Medkänsla hjälper oss att bygga meningsfulla relationer med andra människor. Det skapar känslan av gemenskap och samhörighet som är viktigt för vårt samhälle. Ett annat viktigt inslag är empati som är när vi förstår och delar någon annans känslor.

Visste du? Att en känsla bara varar ungefär 90 sekunder så länge vi inte börjar spinna vidare med andra negativa tankar. Du mottager tanken bäst genom att notera känslan och låta dem vara tills de förändras eller avtar.

Ett annat sätt är att namnge sina känslor, då kan man tänka att där kommer den jobbiga känslan. Det ger dig mer distans till den jobbiga känslan och du ser tydligare att det bara är ett alternativ till vad du kan känna och inte så definitivt. Att namnge känslor gör det lättare att förhålla sig till dom.